Известие

Collapse
No announcement yet.

Реставрирана капачка на скоростния лост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Реставрирана капачка на скоростния лост

Искам да се похваля с реставрацията на капачката от скоростния лост, която беше очукана и надрана от предишния собственик, може би под ефекта от босе-то. Та реших да я пръсна сив металик, но оцветих числата с някакъв маркер, който след лакирането стана оранжев, така се наложи да я търкам втори път. След търкането ( на вода с 2000 ) реших да си я оставя така на суров алуминий. Числата този път ги боядисах с червен металик и накрая лак. Противоречиви мнения ми дадоха да ли да я оставя така, както е сега или да я пръсна със сив металик. На мен така ми харесва повече.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
    Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Сигурно е от светкавицата, но си личат драскотините - една паста сигурно ще поизравни още повърхността и ще стане още по хубава. Алуминия се окислява и потъмнява - като покараш, ще разбереш дали ти харесва така.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Аз моята я минах с 1000, бая търкане си беше. Не останаха следи, но алуминия се надира много лесно - дори от пластмасата на ключа на колата остават малки драскотини. Може би трябва да се пръсне с безцветен лак.

Comment

Капачето е напръскано с безцветен лак, така че се съмнявам да се надраска или да потъмнее. Дилемата беше да ли след 2000 да го търкам с 3000, за да залича следите от търкането. Посъветваха ме да го направя, ама получих факс, че така алуминия седи по естествено.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
        Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

да ви имам проблемите, ще ми е най-малкия проблем
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
          Peugeout 2.2 HDI 133+++
          Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
            Капачето е напръскано с безцветен лак, така че се съмнявам да се надраска или да потъмнее. Дилемата беше да ли след 2000 да го търкам с 3000, за да залича следите от търкането. Посъветваха ме да го направя, ама получих факс, че така алуминия седи по естествено.
            Ако търкаш само в една посока няма да останат следи. С 1000 не останаха никакви. Въпрос на вкус, в края на краищата.

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
            да ви имам проблемите, ще ми е най-малкия проблем
            Внимавай какво си пожелаваш.

Comment

аз миналата седмица се загледах и не ми е ясно как ще ги боядисам тези малки каналчета.

Comment

Червеното не ми харесва, конкретната тоналност в случая.

Иначе се пръска с боя отгоре, запълват се каналите и после се шкури.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Браво колега,добре е станало
                  Ех това "Софе" на всички ви бърка в
                  Не слагай всички под общ знаменател
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Еееееееееееее, човек да не се пошегува малко . Просто трябва да се разведри обстановката в този мрачен ден.
                    У Софето сме си ОК, нямам оплаквания, живея в елитен квартал, наричащ се Луксозенец , не плащам ипотека, нямам заеми, професията ми е престижна, карам на бензин и не ми дреме, защото нямам финансови проблеми и мога да си позволя разход от 15/100 градско (често при обороти над 5000), всичко ми е шест . Скоро ще с развеждам с белисимата, просто една 8 годишна ми е взела акъла (а сега кой какво си помисли?! Говоря за кола ).
                    Сега по същество. Алуминий спокойно се полира с паста за зъби и кече, закачено на бормашина. Една идея към колегата, захванал се с реставрацията на капачката - в магазините за художници има бои за стъкло в тубички, които са перфектни за целта, защото като се нанесат и изсъхнат стават релефни. Така като се запълнят цифрите на топката ще седи яко, виждал съм нещо подобно. Успех!
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Колеги, а как се вади тази капачка?
                      Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Comment

леко я подпираш отстрани с отвертка,примерно.

Comment

Открадни на жена ти лакът за ноктите , измий четчицата хубаво и много лекичко с боята да не излиза от каналчетата

После гледай жената да не разбера че и липсва нещо
                          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Полирай алуминия докрай. Както си я минал на 2000 сега мини с пасти, за да стане лъскава. След това или лак или безцветно фолио, за да не се драска прекалено лесно и газ.
                            '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Днес я минах тази процедура и аз. Водно 400, 1000 и 2500. После с полир паста и лак. За една обедна почивка това е резултата.
                              А с облепянето на кожа как стои въпроса? Някой правил ли го?
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Working...
                              X